LEUK OM TE WETEN!

Eerste speciale Try Out op 22 mei 2019 voor geïnteresseerde donateurs in      Het Haarlemmerhouttheater >>>

De crowdfunding voor de theatervoorstelling Hallo Bandoeng! is gestart. Help je mee de voorstelling tot stand de brengen?

 

Een Indische erfenis

Ik ben van Indische afkomst. Naast de geromantiseerde verhalen over de Tempo Doeloe (de goede oude tijd) kreeg ik een gevoelsmatige spanning mee van mijn vader. Het bleken diepliggende ‘geheimen’ die werden verzwegen. Hallo Bandoeng! gaat over de waarde te weten waar je vandaan komt. En over de vraag hoe dat je identiteit bepaalt.

Mijn verhaal gaat over een Indische erfenis, vormgegeven in de aangrijpende en liefdevolle muzikale theatervoorstelling Hallo Bandoeng! Verhalen die verteld moeten worden. Juist nu, omdat het nog kan.

En juist nu, omdat wij dit jaar 75 jaar vrijheid vieren en erkenning van gebeurtenissen in de geschiedenis voor velen belangrijk zijn. Na traumatische belevenissen tijdens een oorlog worden pijn en frustraties onbedoeld, generatie op generatie overgedragen.

In 2018 heb ik al de korte proeve van de voorstelling “Hallo Bandoeng!” gemaakt met een talentvol team professionele muzikanten en theatermakers in Radio Kootwijk. Deze hebben wij o.a. op de herdenking van de Slachtoffers Japanse Vrouwenkampen gespeeld. Dit maakte veel emoties los. Ook niet Indische mensen waren zeer geraakt. Het is nu tijd om deze bijzondere voorstelling af te maken en een brug te slaan naar de theaters.

Hallo Bandoeng! naar de theater

We staan in de startblokken om aan de slag te gaan met de kostuum- en decorontwerper en de muzikanten Tom Meulman (pianist en componist) en Eva van de Poll (celliste).

 Om Hallo Bandoeng! te realiseren hebben we op een bedrag van € 7.500 nodig!

Wat maak je mogelijk met jouw donatie?

  • Wij kunnen een mooi decor laten bouwen en professionele kostuums laten maken.
  • Wij kunnen op een kunstzinnige, theatrale wijze verzwegen Indische verhalen levend houden.
  • Je maakt het mogelijk verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende generaties Indische nakomelingen, zodat de pijn bespreekbaar wordt en niet generaties lang voelbaar zal zijn.
  • Je draagt bij aan de erkenning van de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Nederlands-Indië op Nederlandse bodem.

Via deze link https://www.voordekunst.nl/projecten/8682-hallo-bandoeng kom je op de site van de campagne. Klik op de foto om het informatieve filmpje te bekijken. Bij donaties vanaf € 100,00 ontvang je al een tweede kaartje gratis en bieden we tal van leuke rewards, maar natuurlijk zijn alle donaties welkom!

Alle donateurs houd ik vanzelfsprekend op de hoogte van het verloop van deze crowdfunding.

Ik kijk uit naar jullie reacties en hoop dat het mede dankzij jullie een groot succes wordt!

Wilt u meer informatie en/of op de hoogte blijven? Laat dan uw naam en email-adres achter in het Contactformulier.

  – – – 

Stichting Toneelwerk     –     Bilderdijkstraat 40     –   2013 EK Haarlem    –   Nederland